Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.

Ο Αγιασμός της σχολικής μονάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα  8:00. Όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από 7:50  έως και 8:00 από την είσοδο της οδού Εθνομαρτύρων, με μάσκες και τη βεβαίωση του self test, και θα ανεβαίνουν στις τάξεις τους.

Μόνο οι μαθητές της Α΄ τάξης θα συνοδεύονται από τους γονείς  τους, οι οποίοι θα φορούν μάσκα, και θα παραμείνουν στην αυλή την ώρα του Αγιασμού. Θα γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων  και μετά τον Αγιασμό θα ανέβουν στην τάξη τους συνοδευόμενοι από τους δασκάλους. Οι γονείς της Α΄ τάξης θα παραμείνουν στην αυλή για μια πρώτη γνωριμία – συζήτηση με τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.  

Όλοι οι  μαθητές τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου  θα αποχωρήσουν  από το σχολείο 9:00 η ώρα.  

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου  οι μαθητές προσέρχονται από 8:00 έως 8:15 στο σχολείο με τις σχολικές τσάντες   και θα σχολάσουν 12:25. Οι μαθητές της Α, Β και Γ τάξης θα εισέρχονται και θα αποχωρούν από την είσοδο της οδού Τρακάδα.  Οι μαθητές της Δ΄ Ε΄ και Στ΄ θα εισέρχονται και θα αποχωρούν από την είσοδο της οδού Εθνομαρτύρων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους βρίσκονται ΕΞΩ  από τις εισόδους του σχολείου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του COVIT 19 (μάσκα και αποστάσεις).

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης  εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ή βεβαίωση νόσησης.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Μόνο για την επόμενη  εβδομάδα   ο αυτοδιαγνωστικός  έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ο επόμενος έλεγχος την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.  

Η χρήση μάσκα είναι υποχρεωτική στους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των διαλειμμάτων. Καλό θα είναι να έχουν και 2-3 ακόμα μάσκες στην τσάντα τους.

Καλή αρχή με δημιουργικότητα ,αισιοδοξία και ελπίδα για το καλό των παιδιών μας.

                                                                                   Με εκτίμηση

                                                                                                                        Η διευθύντρια

                                                                                                                     Αφροδίτη Σακελλαρίδου